Værd at vide før du starter behandling

 

Kundevejledning.

 

For ikke at stresse din krop for meget, behandler jeg højst et område på 15×15 cm pr. gang. Hvis din tatovering er større, deler jeg derfor behandlingen op med 14 dages interval. Før du starter behandling hos mig, skal du underskrive en samtykkeerklæring, når du føler dig tryg og klar, og har fået svar på eventuelle spørgsmål. Du er meget velkommen til at tage en bisidder med første gang.

Det kræver en stor portion tålmodighed at få fjernet en tatovering, og jeg kan ikke garantere, at den forsvinder helt. Der kan gå op til et år, før du ser den fulde effekt af behandlingen, og muligvis kan din tatovering ikke fjernes helt.

Det kommer helt an på hvilket blæk, der er brugt, og hvor dybt tatoveringen ligger.
Laseren splintrer farven, og efterfølgende skal farvepartiklerne udskilles af din krop.

Derfor er processen bagefter meget afhængig af, hvor sundt du lever.
Jeg kan ikke garantere, at du får nok ud af behandlingen, hvis din tatovering er farvet.
Hvis du påtænker at få lavet et coverup kan jeg garantere dig et tilfredsstillende resultat efter cirka 2-3 behandlinger.
Jeg må ikke behandle din tatovering, hvis den er under 6 måneder gammel.

Der skal gå minimum 6 uger mellem hver behandling.
Hvis du er i tvivl, om du kan tåle laserbehandlingen på grund af medicin eller sygdom, må du kontakte egen læge for at høre, om det er forsvarligt at starte behandling.

Hvis du lider af sukkersyge, har dårligt blodomløb eller lignende skal der tages visse forbehold, da helingstiden ofte vil vare længere end de normale 4-6 uger, og behandlingsforløbet skal muligvis følges op af egen læge, både før og efter behandlingen.
Hvis du får medicin, der øger lysfølsomheden i huden, skal du ligeledes kontakte egen læge før opstart af behandling.

Laserbehandling er ikke egnet til personer, som har tendens til at danne store, tykke ar (keloiddannere) Hvis du er det mindste i tvivl, skal du kontakte din egen læge før opstart af behandling.

Jeg behandler ikke gravide og ammende.
Hvis du ønsker at tage en smertestillende tablet før eller efter behandling, skal du vælge produkter indeholdende paracetamol for eksempel Panodil og Pamol. Du må ikke anvende Kodimagnyl og Ibuprofen, da blodet fortyndes og helingsprocessen forsinkes.

Der kan dannes en tynd sårskorpe på det behandlede område, og det er altafgørende for resultatet, at denne ikke pilles af, men at du lader det falde af naturligt, så huden heler fint.

I sjældne tilfælde kan du få ar.
I dag er laserbehandling den mest almindelige, og mindst skadelige metode til tatoveringsfjernelse.
Man har med udviklingen af teknikken villet hjælpe folk af med deres tatovering på den mest trygge, effektive og skånsomme måde.
Jeg bruger en Tri-Beam laser, som ikke går ikke så dybt i huden at den skaber ar, og derved skades vævet omkring tatoveringen ikke.

De fleste tatoveringsfarver består af en opløsning af farvekorn, som under selve tatoveringen, er prikket ind i underhuden. Farvekornene er så store, at huden ikke selv kan skille sig af med dem. Ved laserbehandling rammes farvekornene af en kraftig, kortvarig lysstråle, hvis energi sprænger farvekornene til mindre stykker.

Efterfølgende fjernes farvekornene af de hvide blodlegemer via lymfesystemet.
Ved behandlingen mærkes der et smæk som med en elastik på huden. Derefter kan du føle en varmefornemmelse og lidt kløe. Det er uhensigtsmæssigt at være solbrændt på tatoveringen, fordi den brune farve hæmmer laserlyset i at nå ned til tatoveringsfarvekornene i huden.
Efter behandlingen kan huden hæve op og de følgende dage kan området væske lidt. Hvis det er tilfældet, tilrådes vask med lunkent vand og brug af klorhexidin creme (håndkøb på apoteket) to gange dagligt. Området beskyttes ved behov med hæfteplaster. Store hæfteplastre kan købes på apoteket.

Før selve behandlingen skal du:

 • barbere området dagen inden, hvis du er meget behåret.
 • overveje om du vil bedøve området med ”bedøvelsescreme” halvanden time inden. Jeg anbefaler Painfree eller Nopain. Alternativt Emla, som kan købes på apoteket. Du kan med fordel pakke huden ind i vitawrap.
 • Undgå sol/solarie 14 dage før og efter – og fjerne selvbruner.

Efter behandlingen er det en god idé at:
Køle området ned med for eksempel en pose frosne ærter det første døgn.

Efter behandlingen kan du måske:

 • opleve en allergisk reaktion. Det kan lindres med antihistamin (allergitablet) – Hvis du kan tåle antihistamin. Det er ikke unormalt at føle kløe tre uger efter.
 • opleve at få små væskeblærer. Det er ikke farligt, men du skal så vidt muligt undgå at prikke hul på dem. Hold området rent med lunkent vand og sæbe uden parfume. Du kan med fordel bruge klorhexidin-creme.
  Ved infektion – kontakt straks lægen.
 • Opleve pigmentforandringer. De forsvinder som regel i løbet af 3-4 måneder.

Efter behandlingen må du ikke:

 • dyrke ekstremsport en uge efter
 • dyrke moderat motion det første døgn
 • dyrke sol/solarium 14 dage efter. Hvis du opholder dig i solen, bør du bruge solbeskyttelsescreme (SPF 30). Er du mørk i huden tilråder jeg, at du bruger solbeskyttelsescreme (SPF 30) 3 måneder efter behandling.